IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разпродажбите на Wall Street набират сила*

И трите основни индекса отстъпват с по над 2% в началото на сесията заради неочакваното увеличение на първоначалната безработица

20:30 | 04.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Разпродажбите на Wall Street набират сила*

Щатските индекси отново се оцветиха в червено по време на днешната сесия, след като увеличението на първоначалната безработица в САЩ за пета поредна седмица стресна инвеститорите преди публикуването утре на важните данни за пазара на труда през януари.

Постепенно натискът върху пазара се усили и индексите задълбочиха спада си.

Пазарните анализатори се надяват, че неселскостопанските отрасли на американската икономика отново са започнали да създават работни места през януари и те да са се увеличили с 10 хил. Около 7 млн. души в САЩ останаха без работа през последните две години.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 2% до 10 066 пункта в средата на търговията на търговията. Широкият индекс S&P 500 губи 2,4% до 1 071 пункта, а на борсата NASDAQ Nasdaq Composite отстъпва с 2,3 до 2 141 пункта.

След силното рали в понеделник и вторник, вчерашната сесия приключи с понижения за трите основни индекса. Те вървят надолу и днес въпреки новината, че производителността на работната ръка в САЩ се е повишила с 6,2% през последното тримесечие на 2009 г.

Тя обаче бе засенчена от данните за новите молби за помощи при безработица, които изненадващо се повишиха с 8 хил. до 480 хил. в рамките на седмицата до 30 януари. Броят на трайно безработните лица в САЩ е нараснал с 2 хил. до малко над 4,6 млн. души.

Икономическите данни от днес показаха още, че стойността на новите поръчки за производството на фабрични стоки в САЩ се повишава за четвърти пореден месец през декември. Тя нараства с 1% на месечна база и по този начин повтаря своя ръст от ноември.

Акциите на Cisco Systems поскъпват с 0,6% до 23,20 долара, след като лидерът в мрежовите технологии отчете 1,9 млрд. долара печалба за четвъртото тримесечие на 2009 г. Cisco влезе в състава на индекса Dow Jones IA през юли 2009 г. на мястото на фалиралата General Motors.

Пазарната капитализация на компанията се е повишила с 48% за последните 12 месеца до 134,64 млрд. долара.

*Актуално към 20:30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още