IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Deutsche Bank с 1,3 млрд. евро печалба за последното тримесечие

Резултатът е далеч по-добър от отчетената за същия период на предходната година загуба от 4,8 млрд. евро

12:05 | 04.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Deutsche Bank с 1,3 млрд. евро печалба за последното тримесечие

Немската банка Deutsche Bank е постигнала печалба от 1,3 млрд. евро за последното тримесечие на 2009 година. Основна заслуга за това имат подобрените резултати от търговия на финансовите пазари. В печалбата за периода влиза данъчна печалба от 554 млн. евро, свързана с преструктуриране на активи в САЩ.

Резултатът е далеч по-добър от отчетения за същия период на предходната година. Тогава банката претърпя загуба от 4,8 млрд. евро.

Заради добрите резултати финансовата институция ще задели за дивиденти по 75 цента на акция, което е повече от 50-те цента, разпределени на акция през 2008 година.

За цялата 2009 година печалбата на Deutsche Bank възлиза на 5 млрд. евро, а приходите са 27,9 млрд. евро. През 2008 година банката претърпя загуба от 3,9 млрд. евро, а приходите бяха почти два пъти по-малко – 13,6 млрд. евро.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба от 4,3 млрд. евро.

„Deutsche Bank постигна страхотни резултати през 2009 година. Постигнахме много стабилна рентабилност, като същевременно с това ограничихме риска и ливъриджа в баланса”, посочва изпълнителният директор на банката Йозеф Акерман, цитиран от АР.

„Използвахме добрите резултати, за да подсилим капиталовата си база и капиталовите ни коефициенти са по-силни от всякога”, казва той.

Част от стратегията на банката е да придобива други финансови институции. През октомври бе обявено, че Deutsche Bank ще придобие Sal. Oppenheim Group за сумата от 1,1 млрд. евро. Причината за това е желанието на банката да подобри резултатите при управлението на активи.

Миналата година бе придобит дял в Deutsche Postbank, част от стратегията стана и закупуването на ABN Amro Holding NV.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още