IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът с ръст от близо 4% за ден

Черното злато поскъпна рязко заради данни за запасите на САЩ

08:40 | 03.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът с ръст от близо 4% за ден

Цената на петрола отбеляза рязко повишение от близо 4 на сто вчера, като това изпрати котировките над 77 долара за барел. Повод за ценовото движение дадоха данните за петролните запаси на САЩ, които показаха, че търговците се запасяват със суровината.

Оценката на нивото на запасите в американската икономика се публикува всяка седмица от браншовата организация Американски петролен институт. Данните за последната седмица показват, че запасите от пртрол са нараснали с 4,72 млн. барела до общо 330,4 млн. барела.

Това е най-високото ниво за последните пет седмици, но въпреки всичко цената на черното злато тръгна рязко нагоре. Анализатори обясняват това с данните за силно повишение на търсенето на бензин, както и на запасяването на бизнеса с петрол.

Подобни действия се приемат за сигнал, че се очаква ръст в цената на петрола или повишение на производствената активност, предава Bloomberg.

На борсата в Ню Йорк вчера петролните контракти с доставка през март повишиха цената си с 3,8 на сто до 77,23 долара за барел. Това е най-големият дневен скок в цената на суровината от 30 септември досега.

През нощта настроенията с стабилизираха и не се наблюдаваха резки ценови движения.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент повиши цената си с 4 на сто до 76,06 долара за барел. Тази сутрин барел брент струва 76,03 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още