IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pepsi Bottling излезе на печалба от 90 млн. долара за последното тримесечие

Резултатът изненада приятно анализаторите, които очакваха по-малка печалба след голямата загуба година по-рано

17:41 | 02.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Pepsi Bottling излезе на печалба от 90 млн. долара за последното тримесечие

Pepsi Bottling Group Inc, чието придобиване от PepsiCo Inc се очаква да приключи през настоящото тримесечие, обяви по-високи от очакванията резултати за четвърто тримесечие на 2009 г.

Нетната печалба на компанията, която бутилира продукти като Pepsi-Cola, Mountain Dew и водата Aquafina, е 90 млн. долара, или 40 цента на акция, предаде Ройтерс. За сравнение за същия период преди година компанията е реализирала загуба от 271 млн. долара, или 1,28 долара на акция.

Като изключим единичните разходи, като разходите за консултации по придобиването от PepsiCo и данъчните промени в Мексико, печалбата възлиза на 59 цента на акция. Това е доста над 43 цента за акция, каквито бяха очакванията на анализаторите.

Приходите на компанията за периода намаляват с 0,1% на годишна база до 3,81 млрд. долара. Анализаторите очакваха те да възлязат на 3,83 млрд. долара.

Компанията оперира в Северна Америка, Гърция, Русия, Испания и Турция.

Продажбите в Северна Америка, които съставляват 76,8% от всички продажби, както и тези в Европа, остават без промяна. Продажбите в Мексико падат с 5,2% заради движенията на валутните пазари.

Към момента на борсовата търговия в Ню Йорк акциите на компанията се търгуват на нива от 37,67 долара за акция, като отбелязват ръст от 0,11%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още