IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола със силен скок към 75 долара за барел

Данните за производствената активност в САЩ вдъхнаха доверие, че икономическото възстановяване е близо

08:39 | 02.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола със силен скок към 75 долара за барел

Петролът поскъпна рязко вчера, слагайки край на продължилото четири последователни сесии отстъпление. Повод за това дадоха данните за производствената активност в САЩ, които показаха най-бърз темп на подобрение от август 2004 година насам.

Индексът на активността, който се изработва от Института за управление на доставките, се повиши с повече от очакваното и достигна ниво от 58,4 пункта през януари.

Това, както и данните за подобряващата се бизнес активност в Европа, вдъхнаха доверие, че икономическото възстановяване е близо.

В резултат на новините на борсата в Ню Йорк вчера петролните контракти с доставка през март поскъпнаха с 2,1 на сто до 74,43 долара за барел, постигайки най-голямото си дневно повишение от 4 януари насам.

Тази сутрин възходът на котировките продължава и те се насочват към 75 долара за барел.

Към 8:30 часа българско време барел лек американски суров петрол се търгува по 74,70 долара за барел, или с 0,36 на сто по-скъпо от вчера.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта брент поскъпна с 2,3 на сто до цена на затваряне 73,11 долара за барел. Тази сутрин брентът поскъпва с 0,36 на сто до 73,37 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още