IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Католическата църква в Куба призова властите към реформи

Страната е на ръба на колапс, тъй като правителството отговаря на кризата само с утопични твърдения и намаляване на разходите

13:13 | 01.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Католическата църква в Куба призова властите към реформи

Католическата църква в Куба предупреди, че икономиката на страната е на ръба на колапс и призова правителството на Раул Кастро да предприеме реформи, вместо да поддържа политика на „идеологическа централизация“.

Икономическата ситуация в Куба е достатъчно усложнена и заради вътрешните неравновесия и трудните условия в световен мащаб е изправена пред обезпокояваща среда, се посочва в анализ в изданието “Palabra Nueva” (Ново слово), чийто автор е свещеникът Борис Морено, който има икономическо образование.

Политиката на правителството, което на всяка цена иска да задържи нещата, както са, „задушава“ страната, пише в анализа, цитиран от АФП.

Като отговор на кризата властта разполага само с утопични твърдения и силно намаляване на разходите, което може да доведе до колапс на икономиката, продължава с критиките Морено.

Като начини за справяне с кризата той предлага насърчаване на малките и средни предприятия, осигуряване на сигурност за чуждестранните инвестиции и други.

През 2009 страната, засегната от спада на приходите от туризъм и поевтиняването на никела, отчете икономически ръст от 1,4% при прогнози за 6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:45 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още