IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турция ще се справя сама с кризата

Имаме собствени сили и ресурси, каза финансовият министър

08:03 | 01.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Турция ще се справя сама с кризата

Турция ще се възстанови без чужда помощ от световната икономическа криза, благодарение на собствените си мерки и ресурси. Това заяви турският министър на финансите Мехмет Шимшек, цитиран от Анадолската агенция.

Министърът, който говори пред телевизия Канал 7, посочи, че общо 22 страни, сред които няколко членки на Европейския съюз, са поискали помощ от Международния валутен фонд, за да се справят с кризата.

В отговор на въпрос, засягащ безработицата, Шимшек заяви, че броят на безработните в много държави се е удвоил през последните 1-2 години заради световната икономическа криза. В Турция безработните са се увеличили с между 10,3 и 13 на сто от 2002 г., посочи Шимшек, определяйки този растеж като относително ограничен в сравнение с други страни.

По думите на министъра Турция и светът са започнали да се възстановяват, но ще отнеме известно време преди заетостта да започне да се увеличава.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още