IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кметът на Лондон предупреди банкерите за неочакваните рискове на Швейцария

Странни закони ограничават жителите на някои части на кантона Берн, стресна Борис Джонсън желаещите да емигрират от Лондон банкери

21:40 | 28.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Кметът на Лондон предупреди банкерите за неочакваните рискове на Швейцария

Кметът на Лондон Борис Джонсън призова банкерите да си останат в Лондонското сити, предупреждавайки, че изкушението да се преместят в Швейцария може да ги изправи пред неочаквани рискове, предаде Ройтерс.

"Казвали са ми, че има някои части на кантона Берн, където мъжете нямат право да уринират прави след 10 часа вечерта, за да не безпокоят съседите си", е казал Джонсън на прием, организиран от японската инвестиционна банка Nomura в ски курорта Давос, където в момента се провежда традиционният Световен икономически форум.

Коментарите му в залата, пълна с банкери, бяха направени по повод новините, че някои хедж фондове и инвестиционни банкери напускат Лондон и се местят в Швейцария, за да избегнат регулациите на ЕС или наложения във Великобритания данък върху приходите над определена сума и върху бонусите.

"Време е господарите на Вселената да покажат, че могат да бъдат и слуги на обществото", е казал Джонсън, който е бивш журналист и чест гост на сатирични телевизионни шоута.

Освен това Джонсън е предупредил банкерите, че имат по-големи шансове за оцеляване в Лондон, отколкото в Ню Йорк. "Въпреки че в Ню Йорк убийствата са на най-ниското си ниво за всички времена, все пак има три пъти по-голяма вероятност да бъдете убити в Ню Йорк, отколкото в Лондон", твърди лондонският кмет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:46 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още