IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола се движи в тесни граници

Инвеститорите се отдръпнаха от пазара заради притесненията, че икономическото възстановяване буксува

08:51 | 28.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола се движи в тесни граници

Цената на петрола регистрира движение в тесни граници през изминалото денонощие. Причина за това станаха данните за ръст на петролните запаси в САЩ, които доведоха до разпродажби. Постепенно обаче, основно заради позитивната борсова сесия в САЩ и Азия, котировките се стабилизираха и поеха нагоре.

Вчера в Ню Йорк петролът с доставка през март понижи цената си с 1,4 на сто до 73,67 долара за барел. Повод за това даде ръстът на запасите от бензин с 2 млн. барела, което се случи на фона на изненадващо свиване на цялостния петролен запас с 3,89 млн. барела през предходната седмица.

Анализаторите все по-внимателно следят именно количеството на запасите от бензин в американската икономика, тъй като по време на зимния период потреблението именно на такова гориво е по-показателно за настроенията на фирмите и населението, пише Bloomberg.

След края на борсовата сесия цената на черното злато се стабилизира и тази сутрин петролът поскъпва с 0,4 на сто до 73,98 долара за барел.

Оптимизмът през нощта дойде заради зеления финал на борсовата сесия в САЩ и пренасянето на позитивната вълна в Азия. Днес борсовите индекси на континента са оцветени в зелено заради добри отчети на някои основни компании.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта брент понижи цената си с 1,4 на сто до 72,24 долара за барел. Тази сутрин барел брент се търгува с повишение от 0,3 на сто до 72,48 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още