IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола падна под $75 за барел

Пазарните участници са предпазливи в очакване на днешното решение за лихвения процент в САЩ

08:38 | 27.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола падна под $75 за барел

Цената на петрола отстъпи под 75 долара за барел през изминалото денонощие. Според анализатори, основна роля за това играе стабилизацията на американския долар преди предстоящото днес решение за основната лихва в САЩ.

Като цяло вчерашната борсова сесия в Ню Йорк премина с търговия в тесни граници, като черното злато с доставка през март поевтиня с 0,7 на сто до 74,71 долара за барел. Тази сутрин суровината губи още 0,15 на сто до 74,61 долара за барел.

За отстъплението на петрола от последните дни голямо влияние имат спекулациите, че Китай ще затегне регулациите в страната с цел охлаждане на икономическия растеж. Подобно нещо вече се случва в банковия сектор, където според анонимни източници е въведено завишено изискване за поддържане на резерви.

Днес освен решението за основната лихва в САЩ се очакват и данните за нивото на петролните запаси от предходната седмица. Очакванията са за ръст от 1,58 млн. барела до 330,6 млн. барела, предава Bloomberg.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент с доставка през март поевтиня с 0,5 на сто до 73,29 долара за барел. През нощта спадът в цената на петрола от този сорт се ускори и тази сутрин барел брент се котира с 0,7 на сто по-ниско от вчера при 73,18 долара.

Вижте прогнозите за развитието на стоковите и фондовите пазари тази година

Елана и Saxobank: Митовете и заблудите се настаниха сред инвеститорите

Карол: Най-перспективни тази година ще са развиващите се пазари

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още