IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Колебливо начало на сесията и поредна вълна от отчети на Wall Street

Apple, Verizon, DuPont и Travelers са в центъра на внимание на инвеститорите днес

17:59 | 26.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Колебливо начало на сесията и поредна вълна от отчети на Wall Street

Борсовите индекси в САЩ се пренесоха на отрицателна територия в началото на днешната сесия на фона на поредната вълна от финансови резултати на големи американски компании за последното тримесечие на 2009 г. Добрата новина за повишението на потребителското доверие в САЩ до 16-месечен връх обаче помогна на трите индекса да поемат нагоре малко след началото на днешната търговия.

Индексът на най-големите и често търгувани американски компании Dow Jones IA се повишава с 0,2% до 10 215 пункта час след старта на сесията. Три дружества от неговия състав обявиха своите финансови резултати за четвъртото тримесечие на 2009 година днес, в това число телекомуникационната компания Verizon, химическия концерн DuPont и застрахователната компания Travelers, предаде CNN.

Широкият индекс S&P 500 остава без промяна на ниво от 1 096,74 пункта, а индексът Nasdaq Composite, който обединява всички компании от борсата Nasdaq, добавя 0,1% до 2 211,31 пункта.

Химическата компания DuPont зарадва своите акционери с новината, че е излязла на печалба, но акциите й поевтиняват с 0,2% до 32,20 долара. Акциите на Verizon поевтиняват с 2,1% до 30,05 долара, след като компанията отчете загуба от 653 млн. долара, или 23 цента на акция, за последните три месеца на 2009 г. Преди година Verizon е имала печалба от 1,23 млрд. долара, или 43 цента на акция.

Акциите на Travelers поскъпват с 3,4% до 50,56 долара, след като застрахователната компания излезе на рекордна печалба от 1,29 млрд. долара през четвъртото тримесечие. Книжата на технологичният гигант Apple пък поскъпват на свой ред с 2,1% до 207,40 долара. Финансовите резултати на Apple за последното тримесечие на 2009 г. показаха силен ръст на печалбата й от 50% на годишна база.

По-рано днес стана ясно, че цените на жилищата в САЩ се понижават за втори месец, като имотите в 20-те най-големи града на страната са поевтинели с 0,2% на месечна и 5,3% на годишна база през ноември. Днес започва двудневното заседание на Федералния резерв на САЩ, който ще оповести утре своите най-нови прогнози за икономиката, както и първото си лихвено решение за тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още