IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

General Motors пуска свои електрически двигатели от 2013

Компанията ще инвестира 246 млн. долара в начинанието

12:22 | 26.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
General Motors пуска свои електрически двигатели от 2013

General Motors се връща в бизнеса с електрически двигатели, съобщава AP. От производителя на автомобили са обявили във вторник, че планират през 2013 да започнат производството на двигатели за хибридни и електрически автомобили.

Целта е да се намалят разходите за тези двигатели, които в момента GM доставя от външни фирми, както и да се подобрят тяхното качество и надеждност.

В начинанието ще бъдат инвестирани 246 млн. долара, като от компанията не обявиха къде и колко двигатели ще бъдат произвеждани.

В средата на 90-те години GM произвеждаше двигатели за своя електрически автомобил EV1, а от 2003 насам се работи върху разработването на нов двигател, разкри Питър Съважиън, директор за хибридните и електрическите aвтомобили в GM.

В началото двигателите ще бъдат монтирани на хибридните автомобили със задно задвижване, но постепенно те ще могат да бъдат поставяни на всички автомобили, задвижвани от електричество или горивни клетки.

Хибридните автомобили използват електрически мотор в допълнение към класическия бензинов двигател. При електромобилите двигателят е задвижван от електрически батерии, а при тези с горивни клетки – от реакция между кислород и водород.

Според Том Стивънс, един от вицепрезидентите на General Motors, електрическата енергия е най-добрият начин за намаляване на вредните емисии и зависимостта от петрола в краткосрочен план.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:03 | 03.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още