IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лоши новини от Азия натиснаха цената на петрола

Икономическият ръст на Южна Корея се забавя, а азиатските индекси продължават да отстъпват въпреки зелената сесия в САЩ

08:25 | 26.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Лоши новини от Азия натиснаха цената на петрола

Настроенията на петролния пазар през изминалата нощ се определяха основно от новините, които дойдоха от Азия. Те доведоха до засилване на песимизма и разпродажби на черното злато.

Основен повод за притеснение стана новината, че икономическият ръст на Южна Корея се е забавил през последното тримесечие на миналата година. Това се дължи на проблеми с износа, свиване на потребителското търсене и намаляване на държавните разходи.

Това разколеба инвеститорите и се стигна до спад от отстъпление на петрола от 1,3 на сто спрямо вчерашната цена на затваряне на борсата в Ню Йорк до 74,32 долара за барел. Така бе заличен целият постигнат по време на търговията в понеделник ръст от от около 1 на сто до 75,26 долара за барел.

За негативните настроения допринася и отстъплението на водещите борсови индекси в Азия. Въпреки зеления финал на вчерашната търговия в САЩ, който донесе минимални повишения за борсовите измерители на американския пазар, днес червеният цвят отново преобладава в азиатския регион.

В резултат на това индексите бележат седми пореден спад, което не се беше случвало за последните две години, предава Bloomberg.

На борсата в Лондон вчера цената на петрола от сорта брент с доставка през март се повиши с 1,2 на сто до 73,69 долара за барел. През нощта обаче котировките заличиха 1,2 на сто и тази сутрин барел брент струва 72,80 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още