IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексите на Wall Street се оцветиха в зелено

Добивните и финансовите компании изведоха S&P 500 на положителна територия

18:12 | 25.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Индексите на Wall Street се оцветиха в зелено

След тежкото поражение в края на миналата седмица основните борсови индекси на Wall Street поеха нагоре в началото на днешната търговия. Сред най-активно търгуваните компании се наредиха тези от финансовия сектор, които бяха обект на засилени разпродажби през изминалата седмица.

Причина за това стана поредицата от тримесечни отчети на големи финансови компании в САЩ, както и планът на американския президент Барак Обама да ограничи риска и дейността на банките в страната.

Индексът на най-добрите и най-често търгувани щатски борсови компании Dow Jones IA се повишава с 0,5% до 10 227,4 пункта час и половина след старта на сесията. Широкият S&P 500 добавя 0,7% до 1 098,9 пункта, а индексът на компаниите от Nasdaq – Nasdaq Composite, напредва с 0,5% до 2 216,6.

Малко след началото на днешната търговия стана ясно, че продажбите на съществуващи жилища в САЩ са завършили миналата година с ръст, като са отбелязали първото си повишение от 2005 г. досега. Това се дължи на правителствената програма за насърчаване на покупките на първо жилище, ниските лихвени проценти в САЩ и по-достъпните ценови нива.

Миналата седмица приключи с най-тежката загуба за индекса на сините чипове Dow Jones за последната близо една година в размер на 4% на седмична база. След края на днешната борсова сесия се очакват финансовите резултати на технологичната компания Apple за последното тримесечие на 2009 г.

Днес най-голямата верига за търговия на дребно в света Wal-Mart съобщи, че ще съкрати над 11 хил. служители на складовете за търговия на едро от веригата Sam's Club. Съкращенията ще засегнат предимно персонала, който отговаря за промоциите в магазините на Sam's Club, защото ръководството на Wal-Mart е решило да възложи тези дейности на външната маркетингова компания Shopper Events.

Акциите на компанията поевтиняват с 0,1% до 52,89 долара в началото на търговията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още