IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцката полиция спря опит за блокада в Солун от фермери

Колоната от около 40 трактора е била спряна от полицията, преди да успее да влезе в града

17:37 | 25.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Гръцката полиция спря опит за блокада в Солун от фермери

Протестиращи фермери от Халкидики са се опитали по-рано днес да стигнат с тракторите си в Солун с цел да блокират района около сградата на бившото министерство за Македония и Тракия, предаде БТА, позовавайки се на агенция АНА-МПА.

Колоната от около 40 трактора обаче е била спряна от полицията, преди да успее да влезе в града.

В момента тракторите са блокирали магистралата между Халкидики и Солун, в резултат на което са се образували километрични опашки.

Същевременно Съюзът на износителите от Северна Гърция е настоял за незабавно прекратяване на фермерските протести. „Трябва да се избягват радикални действия, с които да се изнудват властите с цел изпълнение на исканията“, се подчертава в изявление на организацията.

Съюзът призовава за вдигане на блокадите, за да могат да се избегнат „социални сблъсъци“. „Продължаването на земеделските протести ще вкара в задънена улица цялата гръцка икономика в период, в който са необходими жизнеспособни решения в правилната посока“, се подчертава в изявлението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още