IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wal-Mart съкращава 11 200 служители във веригата Sam's Club

По-голямата част от съкращенията ще засегнат персонала, който отговаря за промоциите в магазините на Sam's Club

17:15 | 25.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Wal-Mart съкращава 11 200 служители във веригата Sam's Club

Най-голямата верига за търговия на дребно в света Wal-Mart съобщи, че ще съкрати 11 200 служители на складовете за търговия на едро от веригата Sam's Club. По-голямата част от съкращенията ще засегнат персонала, който отговаря за промоциите в магазините на Sam's Club, след като ръководството на Wal-Mart реши да възложи тези функции на външната маркетингова компания Shopper Events.

Майк Дюк, който е главен изпълнителен директор на Wal-Mart, заяви в края на 2009 г., че търговската среда за цялата група продължава да бъде трудна. В 600-те магазина на веригата за търговия на едро Sam's Club работят около 110 хил. служители, предаде BBC.

Промотирането на продуктите в тях е било възложено на маркетинговата компания Shopper Events в опит да се привлекат повече клиенти и да се стимулират намаляващите продажби на веригата.

Sam's Club опита да спечели клиенти от свои конкуренти, начело с най-голямата верига за търговия на едро в САЩ Costco, като за тази цел магазините на веригата започнаха да предлагат по-ежедневни стоки като хранителни стоки, продукти за красота и здраве, а в същото време намалиха предлагането на мебели и дрехи.

Въпреки това приходите на Sam's Club се свиха с близо 1% на годишна база до 11,55 млрд. долара през последните три месеца на 2009 г. В същото време Wal-Mart отчете увеличение на продажбите си от 1,2% на годишна база до 61,81 млрд. долара.

В началото на тази година Wal-Mart затвори 10 магазина от веригата Sam's Club заради лошо представяне и съкрати 1500 работни места в тях.

Главният изпълнителен директор на Sam's Club Брайън Корнел заяви, че преминаването към аутсорсинг на промоциите не е мярка за съкращаване на разходите, а има за цел да повиши ефективността. Очаква се наетата маркетингова компания Shopper Events да привлече приблизително същия брой служители за възложените й функции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още