IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GM не може да смогне на търсенето в Китай, мисли за нов завод

През 2009 г. GM продаде рекордните 1,83 млн. автомобила в Китай, за тази година очакванията са за над 2 млн.

12:42 | 25.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
GM не може да смогне на търсенето в Китай, мисли за нов завод

Американската компания General Motors (GM) смята, че трябва да построи нов завод в Китай в близко бъдеще, за да отговори на силното търсене на този, вече най-голям в света, автомобилен пазар. Това съобщава Ройтерс, позовавайки се на изявление от уикенда в Шанхай на Кевин Уейл, президент на GM China.

Той обаче уточнява, че изграждането на завода не може да започне през тази година. „Физически е невъзможно да направим това толкова бързо.”

През 2009 г. GM продаде рекордните 1,83 млн. автомобила в Китай, което представлява повишение от 66,9% спрямо 2008. По този начин компанията е нараснала на местния пазар по-бързо от самия пазар, който отбелязва годишен растеж от 46%.

„През тази година очакваме да продадем над два милиона автомобила (в Китай)”, коментира Уейл.

В страната General Motors произвежда леки автомобили в партньорство със SAIC Motor, най-големият китайски производител. В сегмента на лекотоварните машини компанията има съвместно предприятия с друга китайска фирма - FAW Group.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още