IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола започна новата седмица без резки движения

Котировките се повишават минимално, което може да се отдаде на отстъплението на американския долар

08:43 | 25.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола започна новата седмица без резки движения

Новата седмица стартира без резки движения на петролния пазар, като котировките успяват да се стабилизират след отстъплението от миналата седмица. След като за петте търговски дни на предходната седмица черното злато изгуби около 3,5 долара, днес се наблюдава известен оптимизъм.

На електронната платформа на борсата в Ню Йорк петролните контракти с доставка през с доставка през март повишават цената си с 0,22 на сто до 74,70 долара за барел. В петък суровината изгуби 2 на сто заради притеснения около темпа на икономически растеж в Китай.

Основна роля за днешната стабилизация на суровината играе отстъплението на американския долар. Според анализатори, цитирани от Market Watch, това се дължи на предстоящите тази седмица заседания на централните банки на САЩ и Япония, на които трябва да бъде определен лихвения процент в двете страни.

Очакванията са, че няма да станем свидетели на промяна на основните лихви, но трейтърите насочват вниманието си към позицията на ръководителите на институциите към допълнителните мерки за увеличаване на ликвидността във финансовата система и подкрепата за икономиката.

На борсата в Лондон тази сутрин барел брент с доставка през март се търгува с повишение от 0,3 на сто спрямо петък до 73,05 долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:30 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още