IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Джим Креймър: Възможно е думите на Обама да свалят Dow с 1 000 пункта

Според анализатора политиката става все по-важен фактор за взимането на инвестиционни решения

13:52 | 23.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Джим Креймър: Възможно е думите на Обама да свалят Dow с 1 000 пункта

Американският пазарен анализатор Джим Креймър се опасява, че намеренията на президента на САЩ Барак Обама да се сложи лимит на размера на банките, може да доведе до значителен спад на основния борсов индекс Dow Jones Industrial Average.

Според Креймър пазарните участници трябва все повече да взимат под внимание политическия фактор при взимането на инвестиционно решение. Илюстрация на това е пропадането на индексите в САЩ в края на миналата седмица само заради изказването на американския президент.

Креймър предупреждава, че инвеститорите трябва да внимават и по отношение на други ключови въпроси и временно да оставят резултатите на компаниите на втори план. Като сериозни заплахи за пазара той посочва спекулациите, че финансовият министър на САЩ Тимъти Гайтнър ще бъде сменен, както и опасността Бен Бернанке да не бъде преназначен като председател на Федералния резерв.

Смяната на който и да било от двамата би могла да доведе до първата сериозна пазарна корекция от март миналата година насам. Според Креймър нейният размер би бил поне 1 000 пункта, предава CNBC.

Основната препоръка на Креймър е да не се купуват акции докато не стане ясно дали Бернанке ще запази своя пост. На фона на нестабилния политически климат пък другата седмица пазарите можело да бъдат разтърсени и от множеството отчети на водещи компании. Това е още една причина за пасивност, посочва специалистът.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още