IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските акции отчетоха най-голям тридневен спад от март насам

Върху пазара натежаха планът на Обама относно банките, резултатите на Google и несигурността за преизбирането на Бернанке за втори мандат

23:35 | 22.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските акции отчетоха най-голям тридневен спад от март насам

Щатските акции завършиха и днешната сесия на загуба, отчитайки най-големият си тридневен спад от март насам, след като финансовият сектор потъна заради обявения вчера план на президента Барак Обама за налагане на някои ограничения на банките.

Върху пазара натежава и резултатите на Google, които разочароваха инвеститорите, предаде Bloomberg.

Групата на финансовите акции в S&P 500 загуби 3,3 на сто. На сектора повлия и несигурността относно потвърждаването на втория мандат на Бен Бернанке начело на Федералния резерв.

Google загуби 5,7 на сто, след като ръстът на продажбите на компанията за четвъртото тримесечие се оказа под очакванията.

Индексът Standard & Poor’s 500 загуби 2,2 на сто до 1091,74 пункта, заличавайки натрупаната от началото на годината печалба. За последните три дни индексът се е понижил с 5,1 на сто. Dow Jones Industrial Average отстъпи с 2,1 на сто до 10 172,98 пункта.

Акциите на Morgan Stanley загубиха 5,2 на сто, тези на Bank of America – 3,7 на сто, а на Goldman Sachs – 4,2 на сто.

Вчера Обама призова за ограничаване на размера на банките, както и на търговската им дейност с цел намаляване на склонността за поемане на рискове и предотвратяване на нова криза.

Според анализатора Мередит Уитни планът на Обама вероятно ще бъде одобрен от законодателните органи и може драстично да намали печалбата от търговия на банките.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още