IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американец спечели дело с иск да не се разкриват данни за сметката му в UBS

През август Швейцария се съгласи да предаде информация за над 4450 сметки в UBS на американци на щатските власти

21:24 | 22.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Американец спечели дело с иск да не се разкриват данни за сметката му в UBS

Американец, който има сметка в швейцарската банка UBS AG, е спечелил дело в швейцарски съд с искане данните му да не бъдат разкривани пред щатските власти, предаде Bloomberg.

Това, че американски гражданин не е попълнил някои данъчни формуляри или не е декларирал доходи, не представлява “данъчна измама”, която да изисква Швейцария да разкрие данни за сметката му, е постановил Федералният административен съд в страната.

През август Швейцария се съгласи да предаде информация за над 4450 сметки в UBS на американци на щатските власти, за да бъде уредено дело срещу UBS, свързано с подозрения в укриване на данъци.

Решението на съда обаче може да „подкопае“ споразумението, смята адвокатът Коно Наморато, който представлява около 200 клиенти на UBS.

От съда са обявили, че има още 25 случая с подобни искове, които евентуално ще преразгледат.

От швейцарското правителство са заявили, че ще решат как да действат по споразумението на UBS на 27 януари.

В отделно решение по-рано този месец същият съд е посочил, финансовият регулатор на Швейцария е нарушил законодателството, като е предал данни за други 255 клиенти на UBS през февруари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:51 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още