IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Morgan Stanley и Wells Fargo излязоха на печалба

Акциите на двата банкови гиганта обаче станаха обект на разпродажба по време на днешната сесия

18:56 | 20.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Morgan Stanley и Wells Fargo излязоха на печалба

Шестата по големина банка в САЩ Morgan Stanley, която е и най-голямата брокерска компания в света, излезе на печалба за второ поредно тримесечие през последните три месеца на 2009 г. Приходите от търговия с финансови активи обаче намаляват рязко, предаде Wall Street Journal.

Нетната печалба на банката за последните три месеца на миналата година възлиза на 617 млн. долара, или 29 цента на акция. Приходите й са в размер на 6,8 млрд. долара. Пазарните анализатори очакваха по-голяма печалба на акция в размер на 36 цента и приходи от 7,8 млрд. долара.

Тримесечните отчети на Morgan Stanley показаха още, че през 2009 г. банката е похарчила цели 62% от своите приходи за възнаграждения на служителите. Това е най-високото съотношение за последните десет години и показва, че темпото, с което са наемани нови служители е изпреварило увеличението на приходите.

Друг банков гигант в САЩ – Wells Fargo, излезе на печалба от 2,8 млрд. долара през последните три месеца на миналата година, или 8 цента на акция. За сравнение през същия период на 2008 г. банката отчете отрицателен финансов резултат от 2,7 млрд. долара, или 84 цента на акция.

Пазарните анализатори очакваха Wells Fargo да излезе на загуба от 1 цент на акция. През последното тримесечие на миналата година банката успя да изплати на държавата заема от 25 млрд. долара, който получи по програмата за стабилизиране на финансовата система на САЩ.

Близо два часа и половина след началото на днешната сесия на Нюйоркската фондова борса акциите на Morgan Stanley поевтиняват с 0,5% до 31,02 долара, а тези на Wells Fargo губят 0,3% от цената си до 28,20 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:34 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още