IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Солидни печалби за американските индекси

Ръстове отбелязаха акции на компании от всички сектори въпреки лошите новини за някои от тях

23:10 | 19.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Солидни печалби за американските индекси

Няколкото лоши новини в Щатите не успяха да окажат никакво влияние на американските индекси и след силен старт и задържане на печелившите позиции през цялата сесия пазарът затвори със солидни повишения.

Ръстове отбелязаха акции на компании от всички индустрии, като особено добро бе настроението по позициите на групите от здравния сектор заради очаквано блокиране на противоречивата здравна реформа в страната.

Книжата на Pfizer скочиха с 2,62%, с 1,27% поскъпнаха тези на Johnson & Johnson, с 2,89% беше ръстът при Merck.

Въпреки обявената загуба от Citigroup в размер на 7,6 млрд. долара за последното тримесечие на 2009 г. финансовият сектор също записа печалба. Поскъпнаха акциите и на самата банка (+3,51%), като отчетеният лош резултат не изненада и не разколеба инвеститорите.

Повишиха се още книжата на Bank of America (+0,25%) и American Express (+1,3%).

Данните от Националната асоциация на строителите на жилища също не спряха устрема на индексите. Асоциацията съобщи, че индексът на доверието в строителния сектор е стигнал най-ниско ниво от юни миналата година, като потенциалните купувачи са намалели през първия месец на 2010.

Въпреки това Dow Jones Industrial Average завърши сесията със скок от 1,09% до 10 725 пункта. S&P 500 нарасна с 1,25% до 1150 пункта, а Nasdaq Composite добави към стойността си 1,42 на сто до 2320 пункта.

Сред малкото понижаващи се позиции от Dow Jones IA бяха акциите на Kraft Foods (-2,67%), чиято подобрена оферта за закупуване на Cadbury беше приета от Съвета на директорите на производителя на захарни изделия. Щатската търговия за самата Cadbury пък се оказа печеливша, също както беше и европейската.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още