IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И лошото настроение на строителите не спря устрема на акциите в САЩ

Американските борсови индекси поддържат печалбите си от началото на сесията

20:31 | 19.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
И лошото настроение на строителите не спря устрема на акциите в САЩ

Американските борсови индекси останаха стабилни във възходящото си движение от началото на сесията, дори и след спада на индекса на доверието в строителния сектор, обявен от Националната асоциация на строителите на жилища.

Индикаторът пада до стойност от 15 пункта за януари спрямо 16 пункта за декември. Нивото му в момента е най-ниско от юни миналата година, като за последните четири месеца движението му е низходящо.

Според строителните предприемачи потенциалните купувачи са намалели през първия месец на новата година в очакване да видят признаци за подобряване на трудовия пазар и по-добри прогнози за бъдещото състояние на икономиката.

Върху акциите не повлия и обявената загуба от Citigroup в размер на 7,6 млрд. долара за последното тримесечие на 2009 г. Големият отрицателен резултат беше очакван от пазара и към момента книжата на банката поскъпват с 2,4%.

Към 20:30 часа българско време Dow Jones Industrial Average бележи ръст от 0,93 на сто, S&P 500 се покачва с 0,99 на сто, а Nasdaq Composite расте с 1,19 на сто.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още