IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Комисия на холандския парламент разследва финансовата криза

През идните три седмици комисията ще изслуша мнозина високопоставени държавни служители и експерти

12:51 | 18.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Комисия на холандския парламент разследва финансовата криза

Комисия на холандския парламент ще започне днес разследване на причините за финансовата криза и на мерките, взети от правителството на страната, предаде ДПА.

През идните три седмици комисията ще изслуша мнозина високопоставени държавни служители и експерти, сред които са министърът на финансите Воутер Бос, президентът на холандската централна банка Наут Велинк и бившият министър на финансите, а сега главен изпълнителен директор на ABN Amro Херит Залм.

Осемчленната комисия, председателствана от социалиста Ян де Вит, ще разследва структурните слабости на холандския финансов сектор и ще оцени мерките, взети от правителството на страната след избухването на кризата в края на 2008 г.

Други теми, с които ще се занимае комисията, са продължаващата „култура на бонусите“ в холандските банки и действията на централната банка спрямо фалита на исландската интернет банка Iceseve, която имаше подразделение в Холандия.

Комисията ще представи първия си доклад през април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още