IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Поредица от банкови отчети на Wall Street през тази седмица

Отчетният сезон набира скорост, като Bank of America, Goldman Sachs и IBM ще са в центъра на внимание през тази седмица

10:09 | 18.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Поредица от банкови отчети на Wall Street през тази седмица

Финансовият гигант JPMorgan и технологичната компания Intel, които са компоненти на индекса Dow Jones Industrial Average, не успяха да вдъхновят инвеститорите на Wall Street през изминалата седмица със своите финансови резултати за последното тримесечие на 2008 г.

Резкият спад на основните индекси в петък донесе седмична загуба на щатските борси. През следващите няколко дни се очаква да излязат резултатите на редица представители на финансовия и технологичния сектор, като общо 57 дружества от широкия щатски индекс S&P 500 ще публикуват своите отчети.

Сред най-интересните имена от финансовия сектор са Bank of America, Goldman Sachs и American Express. За всички тях се очаква значителен ръст на печалбата спрямо последното тримесечие на 2008 г., което обаче е повече резултат от лошата база от края на 2008 г., когато финансовата криза бе в своя разгар.

Финансовите отчети на Goldman Sachs и IBM се очакват във вторник, а тези на Bank of America, Starbucks, U.S. Bancorp и Morgan Stanley са насрочени за сряда. Редица регионални банки, както и American Express, Google и Xerox, ще обявят резултатите от дейността си през изминалото тримесечие в четвъртък.

Седмицата се очаква да завърши с тримесечните отчети на компонентите на Dow Jones IA – McDonald's и General Electric, които са сред компаниите, попаднали най-рано в състава на борсовия измерител.

Освен финансовите компании, сред най-печелившите се очаква да бъдат производителите на суровини и добивните компании. В групата на най-губещите през изминалото тримесечие вероятно ще се наредят някои от енергийните компании, както и представителите на индустриалния сектор, предаде CNN.

В понеделник щатските борси ще бъдат затворени заради честването на деня на д-р Мартин Лутър Кинг и не се очакват важни отчети или икономически данни. Във вторник също няма да икономически данни, освен тези за покупките на американски дългосрочни ценни книжа от чуждестранни инвеститори.

В сряда излизат данните за началното жилищно строителство и разрешителните за строеж за декември. И за двата ключови за жилищния сектор показателя се очаква увеличение, което е знак за по-голяма активност сектора на строителството. Тогава ще излязат и данните за цените на ниво производител през декември, за които се очаква да се повишат минимално спрямо ноември.

Седмичните данни за новите молби за помощи при безработица ще излязат в четвъртък, като тогава се очаква и индекса на водещите индикатори за декември, както и индекса на бизнес активността в района на Филаделфийския клон на Федералния резерв през януари.

Седмицата ще завърши с изслушване на представители на най-големите банки в САЩ относно практиките им за раздаване на бонуси пред Комитета за финансови услуги в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:24 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още