IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Renault обеща новото Clio да се прави не само в Турция, но и край Париж

Първоначалните планове на компанията бяха да изнесе цялото производство в Бурса

08:04 | 18.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Renault обеща новото Clio да се прави не само в Турция, но и край Париж

Новият модел на Renault Clio ще бъде произвеждан както във френския град Флен, така и в Турция. Това съобщи в неделя изпълнителният директор на компанията Карлос Госн след проведена среща с френския президент Никола Саркози, предаде Ройтерс.

Заводът във Флен край Париж ще продължава да произвежда настоящите модели на Clio и ще поеме и част от производството на новото Clio 4. Не става ясно каква точно ще е тази част.

Изявленията идват, след като френското правителство поиска от компанията да гарантира, че Clio 4, което е планирано да се произвежда от 2013 г., ще бъде приоритетно френско производство. Официалните разговори по темата започнаха след публикации, че Renault има намерение да разчита изцяло на турския си завод за новия модел.

В момента турските производствени мощности на компанията работят с капацитет от 180 хил. коли на година.

Clio 3, третият най-продаван автомобил във Франция за миналата година, се произвежда във Флен (38% от общо 330 350 автомобила за 2009), Бурса в Турция (54%) и Валядолид в Испания (8%).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:52 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още