IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Банките поведоха разпродажбите на Wall Street

Трите основни борсови индекса се понижават с по 1% в началото на сесията

18:03 | 15.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Банките поведоха разпродажбите на Wall Street

Банковият сектор стана обект на разпродажби в началото на днешната сесия на Wall Street, като трите основни индекса се понижават с около 1%. Акциите на Intel и JPMorgan Chase се наредиха сред най-губещите въпреки добрите финансови резултати на двете компании, които участват в индекса Dow Jones IA.

Индексът на 30-те най-големи и най-често търгувани борсови компании Dow Jones IA се понижава с 1,1% до 10 598,4 пункта час и половина след началото на търговията. Широкият S&P 500 отстъпва с 1,1% до 1 136,3 пункта, а индексът, обединяващ компаниите от Nasdaq – Nasdaq Composite, губи 1% до 2 294,7 пункта.

Dow Jones приключи вчерашната сесия на най-високото си ниво от 1 октомври 2008 г.

Една от най-големите инвестиционни банки в САЩ JPMorgan отчете печалба от 3,3 млрд. долара, или 75 цента на акция, за последното тримесечие на 2009 г. спрямо положителен финансов резултат от 702 млн. долара година по-рано. Въпреки това книжата й поевтиняват с 2,3% до 43,68 долара за акция.

Преди началото на днешната сесия стана ясно, че индексът на индустриалното производство в САЩ се повишава за шести пореден месец през декември. Той нараства с 0,6% спрямо октомври, което отговори на пазарните очаквания.

Степента на оползотворяване на производствения капацитет се увеличава от 71,5% на 72%. Това е най-високото й ниво за последната година. Този индикатор показва каква част от всички налични производствени мощности в мините, фабриките и компаниите за комунални услуги в САЩ са били използвали.

Междувременно данните за инфлацията показаха, че индексът на потребителските цени се повишава с 0,1% на месечна и 2,7% на годишна база, което се оказа по-малко от прогнозираната от икономистите инфлация. Индексът на потребителското доверие на Мичиганския университет пък се повиши до 72,8 пункта за януари спрямо 72,5 пункта за декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:27 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още