IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Котировките на петрола вървят надолу за пети пореден ден

Цената на енергийната суровина падна до 79 долара по време на днешната електронна търговия в Азия

08:57 | 15.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Котировките на петрола вървят надолу за пети пореден ден

Цената на петрола продължава да върви надолу за пети пореден ден, след като неочакваното понижение на продажбите на дребно в САЩ през декември, както и ръстът на молбите за помощи за безработица, подкопаха доверието на пазарните участници в силата на икономическото възстановяване.

Освен това цената на петрола е на път да отбележи първия си седмичен спад за последните пет седмици, след като доларът поскъпна спрямо повечето основни валути. Това, в комбинация със слабото начало на отчетния сезон в САЩ и разочароващите икономически данни, смъкна котировките под 80 долара.

Американският лек суров петрол с доставка през февруари поевтинява с 0,5% до 79,00 долара за барел в часовете на днешната електронна търговия на петролната борса в Ню Йорк. Фючърсите поевтиняха с 26 цента до 79,39 долара за барел до края на вчерашната сесия, предаде Bloomberg

От началото на тази седмица енергийната суровина е поевтиняла с 4,5%, което е първият спад на цената на седмична база от 11 декември насам. Щатският долар поскъпва до 1,4417 долара за евро спрямо курс от 1,4499 долара за евро в края на вчерашната валутна сесия.

На международната петрола борса брентът поевтинява също с 0,5% до 78,15 долара за барел в часовете на днешната електронна търговия. Мартенските петролни фючърси приключиха вчерашната търговия със спад в цената от 25 цента, или 0,3%, до 78,57 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:45 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още