IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Оптимизъм за корпоративните отчети повиши щатските акции

Книжата на Google загубиха 0,6 на сто, след като компанията обяви, че може да се изтегли от Китай заради кибератаки

23:38 | 13.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Оптимизъм за корпоративните отчети повиши щатските акции

Щатските акции се повишиха днес благодарение на оптимизма относно сезона на корпоративните отчети, предаде Bloomberg.

За позитивните настроения допринесоха и повишените оценки на акциите на компаниите за потребителски стоки, за лекарства и за недвижими имоти. Книжата на Merck и Wyndham Worldwide Corp. скочиха с над 3,7 на сто, след като анализатори ги препоръчаха на инвеститорите.

Книжата на Google загубиха 0,6 на сто, след като компанията обяви, че може да се изтегли от Китай заради кибератаки.

Индексът S&P 500 добави 0,8 на сто до 1145,68 пункта, след като вчера загуби 0,9% заради по-слабите от очакваното резултати на Alcoa. Dow Jones Industrial Average нарасна днес с 0,5 на сто до 10 680,77 пункта.

Ръстът на пазара се усили, след като Фед изнесе доклад, според който икономиката се е подобрила в 10 от 12-те региона на банката.

По сектори финансовите акции в S&P 500 се повишиха с 1,2 на сто след показанията на шефовете на четири от най-големите банки в страната пред комисията, разследваща причините за кризата.

Ръководителите на Bank of America, Morgan Stanley и JPMorgan Chase защитиха действията на компаниите си и приписаха причините за кризата на различни условия като ниската дългосрочна лихва в САЩ и политиката на правителството.

Книжата на Bank of America поскъпнаха с 1,6 на сто, тези на Morgan Stanley - с 0,4 на сто, а на JPMorgan - с 1,8 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:52 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още