IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

До довечера ще е ремонтиран взривеният газопровод в Дагестан

Понастоящем в част от засегнатия район се разпределят газови бутилки между населението

12:31 | 13.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
До довечера ще е ремонтиран взривеният газопровод в Дагестан

Ремонтните работи по взривения вчера газопровод в Дагестан (автономна република в южната част на Руската федерация) се планира да приключат до тази вечер, съобщават руски медии.

Вчера вечерта беше съобщено, че неизвестни лица, вероятно сепаратисти, са взривили газопровода Моздок-Газимагомед, при километър 496, което предизвика и пожар.

В резултат без снабдяване с природен газ, и съответно без основния си начин на отопление през зимата, останаха няколко селища в Дагестан. Засегнатите региони са с население общо от над 200 хил. души.

Понастоящем в част от засегнатия район се разпределят газови бутилки между населението, а част от домовете могат да се отопляват и с дърва и въглища. Положението с отоплението не е критично, като се има предвид, че температурата в региона е около 5 градуса.

От руското Министерство на вътрешните работи днес са съобщили, че срещу извършителите на „подривния акт“ е повдигнато обвинение за „умишлено унищожаване на чуждо имущество“ и за „незаконно изготвяне на оръжие и взривни вещества“, за които обвинения наказанието може да е до 8 години затвор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:34 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още