IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Плахо начало на сесията на Wall Street

Основните борсови индекси гравитират около неутралната зона след данните за съкращенията в частния сектор

17:55 | 06.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Плахо начало на сесията на Wall Street

Основните индекси на Wall Street се движат близо до неутралната зона в началото на днешната сесия, след като данните за пазара на труда показаха, че съкращенията на служители намаляват по-малко от очакваното през декември. За да се възстанови пазарът на труда в страната, работодателите трябва да наемат повече служители, отколкото освобождават.

Индексът на 30-те най-големи и най-търгувани борсови компании Dow Jones IA се повишава с 0,2% до 10 589,70 пункта час след началото на търговията. Широкият S&P 500 остава без промяна на ниво от 1 137,2 пункта, след като на няколко пъти смени посоката си на движение. Добивните компании се представят най-добре заради поскъпването на металите.

Без промяна на ниво от 2 308,9 пункта остава и индексът на компаниите от борсата Nasdaq - Nasdaq Composite. Акциите на Google поевтиняват с 1,8% до 612,66 долара на борсата Nasdaq, ден, след като интернет компанията представи своя дългоочакван смартфон със сензорен дисплей Nexus One, който ще влезе в продажба в средата на тази година.

Малко след началото на сесията стана ясно, че индексът на бизнес активността в сектора на услугите се е върнал в оптимистичната зона над 50 пункта. Стойността му за декември възлиза на 50,1 пункта, което означава, че по-голямата част от анкетираните мениджъри на компании от сектора на услугите очакват той да отчете растеж през идните месеци.

Данните обаче се оказаха по-лоши от прогнозираното увеличение на показателя до 50,5 пункта спрямо ноемврийската му стойност от 48,7 пункта. Секторът на услугите има ключово значение за щатската икономика, защото е източник на две трети от брутния вътрешен продукт на страната и осигурява заетост на по-голямата част от населението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:11 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още