IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Колебливо начало на сесията на Wall Street

Индексите се движат близо до неутралната зона след смесените данни за фабричните поръчки и планираните продажби на жилища

18:16 | 05.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Колебливо начало на сесията на Wall Street

Основните борсови индекси в САЩ се озоваха на отрицателна територия в началото на днешната сесия, но час по-късно S&P 500 и Nasdaq Composite успяха да се повишат, подпомогнати от добивните и енергийните компании в своя състав.

Малко след началото на сесията стана ясно, че планираните продажби на жилища в САЩ са намалели с 16% на месечна база през ноември. Данните изненадаха неприятно икономистите, които очакваха по-малък месечен спад от 2,3%.

Междувременно стана ясно, че поръчките за производство на фабрични стоки са нараснали за трети месец, като стойността им е с 1,1% по-голяма от октомври. Това загатва за увеличаване на активността в производствения сектор на страната.

Индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се повишава с 0,2% до 2 311,69 пункта час и половина след началото на търговията. С толкова нараства и широкият индекс S&P 500, чиято стойност се повишава до 1 135,65 пункта.

Единствено индексът на 30 най-големи и най-често търгувани борсови компании Dow Jones IA остава на отрицателна територия, като губи 0,1% до 10 573,07 пункта. Вчерашната сесия донесе на трите индекса повишения в интервала от 1,5% до 1,7%.

Акциите на Google се търгуват почти без промяна в цената срещу 626,60 долара на борсата Nasdaq. По-късно днес ще се състои официалното представяне на дългоочаквания смартфон на Google, известен под името Nexus One.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още