IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Абу Даби пуска до средата на годината първите си джипове за масовия пазар

Стойността на джиповете ще варира от 11 хил. долара при масовата модификация до 800 хил. долара при специалните поръчки

16:57 | 05.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Абу Даби пуска до средата на годината първите си джипове за масовия пазар

Първата партида произведени в Абу Даби джипове, предназначени за масовия пазар, ще слязат от конвейера до средата на годината, пише РИА Новости по информация от арабски вестници.

От местната автомобилостроителна компания „Ал Анка“ са коментирали, че първоначално годишно ще бъдат произвеждани 100 джипа, като намеренията са за 5 години обемът на производството да се увеличи 5 пъти.

От чужбина за производството на автомобилите ще се закупуват само двигатели и шасита, така че автомобилът ще се състои от 75% компоненти местно производство.

Цената на джиповете ще варира от 11 хил. долара при масовата модификация до 800 хил. долара при специалните поръчки, съобщават от автомобилната компания.

Джиповете на „Ал Анка“ са предназначени основно за използване от въоръжените сили и от любителите на лова. Арабската компания вече е получила първите поръчки за производство, които са от регионалния пазар и от Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още