IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Harley-Davidson стъпва на индийския пазар през юни

Цената на мотоциклетите ще бъде в диапазона от 15 хил. долара до над 70 хил. долара

12:53 | 05.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Harley-Davidson стъпва на индийския пазар през юни

Harley-Davidson, най-големият американски производител на мотоциклети, предвижда да започне през юни продажби в Индия чрез свои представителства, съобщи К2kapital. Това става на фона на ниското търсене в САЩ.

Компанията ще представи скоро в Индия 12 модела свои мотоциклети с цел да събере поръчки до април. Цената на мотоциклетите ще бъде в диапазона от 15 100 долара до над 70 хил. долара за най-скъпите модели.

През август 2009 г. от Harley-Davidson съобщиха, че първоначално компанията ще създаде свои местни представителства в някои градове на страната, в т.ч. Мумбай и Ню Делхи, с цел удовлетворяване търсенето от страна на платежоспособните клиенти на модели като Fat Boy и Cross Bones, които в САЩ струват около 40 хил. долара.

Harley-Davidson вече откри свое поделение в близост до Ню Делхи. Компанията възнамерява да разшири дилърската си мрежа в Индия до 20 пункта за пет години, съобщава представител на производителя на мотоциклетите.

През октомври миналата година стана ясно, че печалбата на Harley-Davidson за третото тримесечие се е стопила с 84% на годишна база, след като икономическата криза намали значително продажбите на емблематичния производител на мотоциклети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още