IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акцизите върху алкохола и цигарите в Гърция може да скочат с 20%

Правителството в момента проучва всички възможности за намаляване на бюджетния дефицит в съответствие с изискванията на Брюксел

10:33 | 05.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Акцизите върху алкохола и цигарите в Гърция може да скочат с 20%

Повишението на акцизите върху алкохола и цигарите в Гърция през тази година може да достигне и 20%, двойно повече от предвидените в бюджета за 2010 г. 10%, съобщава в. „Та неа“.

Правителството в момента проучва всички възможности за намаляване на бюджетния дефицит в съответствие с изискванията на Брюксел.

Според източници от икономическия екип на правителството министрите са решили да въведат драстичното повишаване на акцизите, за да могат да намалят дефицита с още 0,4% (тоест с около един милиард евро).

Така бюджетният дефицит на страната трябва да се намали до 8,7 на сто от БВП през 2010 г., вместо първоначално поставената цел от 9,1 на сто от БВП.

Правителството е приело новите, по-амбициозни цели за ограничаване на бюджетния дефицит под натиска на ЕС и международните кредитни агенции, които през декември понижиха кредитния рейтинг на страната, отбелязва изданието.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:40 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още