IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Университетът в Кеймбридж може да емитира облигации за първи път

Университетите и колежите във Великобритания нямат към момента публично емитирани облигации, за разлика от тези в САЩ и някои европейски страни като Испания

16:27 | 04.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Университетът в Кеймбридж може да емитира облигации за първи път

Университетът в Кеймбридж обмисля да продаде облигации за първи път в историята си заради ралито на кредитните пазари, предаде Bloomberg.

Университетът, който е основан през 1209 г., трябва възможно най-скоро да емитира дългосрочни облигации, тъй като условията на пазарите са благоприятни в момента, препоръчват от надзорния орган на университета, който досега не е продавал облигации на публичния пазар.

Университетите и колежите във Великобритания нямат към момента публично емитирани облигации, за разлика от тези в САЩ и някои европейски страни като Испания.

Безпрецедентното търсене на по-рискови активи доведе до продажбите на европейски корпоративни облигации до рекордните 1 трлн. евро през 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още