IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В Русия ще изкупуват стари автомобили, за да стимулират покупка на нови

Очаква се чрез програмата да бъдат изкупени и преработени до около 200 хил. стари автомобила

14:22 | 04.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
В Русия ще изкупуват стари автомобили, за да стимулират покупка на нови

В Русия започва реализирането на програма за изкупуване и рециклиране на стари автомобили, съобщи РИА Новости по информация от Министерството на промишлеността и търговията. Програмата ще действа през цялата година, като за реализацията й в бюджета са предвидени близо 10 млрд. рубли (около 315 млн. долара).

Пилотният проект предвижда изкупуването на стари автомобили с цел стимулиране закупуването на нови.

По-конкретно, програмата предвижда при предаване в специални пунктове в страната на стари автомобили собствениците им да получат сертификати с номинал 50 хил. рубли (близо 1660 долара), който документ може да бъде използван само за придобиване на нов автомобил, произведен изцяло или сглобен в Русия.

За преработка ще се приемат както руски, така и автомобили чуждо производство на възраст над 10 години и с тегло до 3,5 т, като предаващият стар автомобил трябва да е бил негов собственик поне 1 година.

От руското Министерство на промишлеността и търговията предвиждат, че чрез програмата ще бъдат изкупени и рециклирани до около 200 хил. стари автомобила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още