IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола прескочи 80 долара за барел

През последните 12 месеца цената на енергийната суровина се движеше в интервала от 32,70 долара до 82 долара за барел

09:20 | 04.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола прескочи 80 долара за барел

Цената на петрола продължи да върви нагоре за осми пореден ден по време на днешната електронна търговия в Азия, след като понижаването на температурите повиши очакванията за по-голямо търсене на енергийната суровина в първите седмици на новата година. В рамките на изминалата 2009 г. цената на петрола се вдигна със 78 на сто.

Петролните фючърси се търгуват за повече от 80 долара за барел за първи път от средата на ноември 2009 г. В края на тази тази седмица се очакват данните за безработицата в неселскостопанските отрасли на щатската икономика, като според анализаторите тя може да се е повишила леко през декември до 10,1% спрямо 10% през октомври.

Американският лек суров петрол с доставка през февруари се тъгува срещу 80,24 долара за барел по време на електронната търговия на петролната борса в Ню Йорк. Това е равносилно на повишение на цената от 88 цента, или 1,1%, спрямо нивото на затваряне от последната борсова сесия на изминалата година, предаде Bloomberg.

През последните 12 месеца цената на енергийната суровина се движеше в интервала от 32,70 долара за барел до 82 долара за барел под влияние на очакванията за потреблението в световен мащаб и промяната в курса на долара спрямо основните валути. През изминалото десетилетие цената на петролните фючърси се е утроила.

На международната петролна борса в Лондон петролът с доставка през февруари поскъпва с 80 цента, или 1%, до 78,73 долара за барел по време на днешната електронна търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:06 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още