IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пазарен анализатор: Следващият срив ще е при облигациите

Очакваното повишение на лихвените проценти ще доведе до силен спад в цените на облигаците, смята Дан Дейгън

19:37 | 29.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Пазарен анализатор: Следващият срив ще е при облигациите

При перспективата за увеличение на лихвените проценти инвеститорите са изправени пред опасност от силен спад в цените на облигациите. Поради тази причина предстои преструктуриране на портфейлите в сектора, смята пазарният анализатор Дан Дейгън, цитиран от CNBC.

“Най-големите ми притеснения са свързани с пазара на облигации. Предстои силен спад на облигационния пазар”, предупреждава Дейгън като посочва, че сега е моментът за изход от този тип инвестиции.

През настоящата седмица се очаква пласиране на облигационни емисии на стойност цели 118 млрд. долара от страна на американското финансово министерство. Вчерашният аукцион, на стойност 44 млрд. долара, привлече слаб инвеститорски интерес.

Според Дейгън това е сигнал, че инвеститорите започват да се отдръпват от облигационния пазар. „При облигациите има балон и аз смятам, че той ще се спука скоро”, посочва той.

Анализаторът предупреждава още, че онези, които не напуснат навреме пазара на облигации, ще разберат по трудния начин, че да продадеш облигациите си е далеч по-сложно, отколкото да ликвидираш позиции в акции.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още