IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Уорън Бъфет напуска инвестиционния бизнес през 2010?

Анализаторът Дъг Кас е на мнение, че след придобиването на Burlington Northern милиардерът няма повече за какво да се бори

09:41 | 29.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Уорън Бъфет напуска инвестиционния бизнес през 2010?

Инвестиционният стратег и пазарен анализатор Дъг Кас направи изключително смела прогноза за следващата година. Тя гласи, че милиардерът Уорън Бъфет ще се откаже от инвестиционната си дейност след Нова година.

Кас, който през 2008 година разкритикува методите на Оракула от Омаха и успешно скъси акциите на компанията му Berkshire Hathaway, е на мнение, че Бъфет няма за какво повече да се бори на финансовите пазари, предава CNBC.

Причината за това е, че със сделката за придобиването на железопътната компания Burlington Northern Santa Fe Бъфет е завършил своя портфейл и на практика са му останали твърде малко инвестиционни възможности.

Предсказанието за отказването на Бъфет е 12-та точка от 20-те прогнози на Дъг Кас за изненадите на 2010 година. Тя гласи следното:

„Уорън Бъфет се отказва – милиардерът обявява, че приключва с инвестиционната си дейност и излиза от Berkshire, както и че планира да представи своя наследник начело на компанията по време на годишната среща през 2011 година“.

Самият Кас посочва, че се е „кланял“ пред „инвестиционния олтар на Бъфет“, но въпреки това е бил доста критичен към действията на милиардера през последната година. През януари Кас написа, че дните на компанията на Уорън Бъфет са преброени, като единственият въпрос е кога и до каква степен инвеститорите ще напуснат Оракула от Омаха, припомня CNBC.

Самият Бъфет многократно е повтарял, че няма намерение скоро да напусне Berkshire, тъй като прекалено силно обича работата си. Той посочва, че освен ако няма някакво физическо или психическо разстройство, ще му бъде доста трудно да си представи как би бил по-щастлив, вършейки нещо различно от ежедневната си работа в Berkshire.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:56 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още