IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Русия привлича $1 млрд. от продажба на дял в транспортната Совкомфлот

Продажбата на дял от Совкомфлот, която е изцяло държавна собственост, вероятно ще се реализира в Русия и чужбина

19:07 | 28.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Русия привлича $1 млрд. от продажба на дял в транспортната Совкомфлот

Русия планира да продаде 25 на сто от най-голямата си транспортна компания - Совкомфлот, предаде Bloomberg, позовавайки се на изказване на главния изпълнителен директор на компанията Сергей Франк.

В зависимост от пазарните условия от продажбата може да бъдат набрани 1 млрд. долара, като тя вероятно ще се проведе в края на следващата година или през 2011 г., според запознат източник.

“Няма нужда да бързаме”, е заявил пред репортери Франк, бивш министър на транспорта, като е отказал да коментира евентуалната сума от продажбата. Той е заявил още, че правителството не е определило срок.

Премиерът Владимир Путин може да използва продажбата на активи на компанията за запълване на бюджетния дефицит през следващата година, който по оценки на правителството може да достигне 6,2 на сто от БВП от 6,9 на сто за тази година, както и за модернизация на инфраструктурата.

Продажбата на дял от Совкомфлот, която е изцяло държавна собственост, вероятно ще се реализира в Русия и чужбина, според запознати с плановете на правителството.

Совкомфлот пренася петрол и втечнен природен газ, като сред клиентите й са компании ато Exxon Mobil, Royal Dutch Shell Plc, Газпром и Роснефт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:03 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още