IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мадоф е прехвърлен в болницата на затвора

Здравословното състояние на 71-годишния финансист остава неясно

22:20 | 23.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Мадоф е прехвърлен в болницата на затвора

Печално известният със своята крупна схема за измама на инвеститори финансист Бърнард Мадоф е бил преместен в медицинския център в рамките на затвора в Северна Каролина, където той излежава своята 150-годишна присъда.

Той е бил прехвърлен там още на 18 декември, съобщи BBC. Властите обаче не съобщават подробности за здравословното състояние на 71-годишният финансист, който бе обвинен през март за измама в размер на 65 млрд. долара.

Той призна, че е мамил хиляди инвеститори чрез най-мащабната в историята схема на Понци, при която печалбите на по-старите инвеститори се изплащат чрез дохода от вноските на нови инвеститори, а не на база на реални печалби.

Схемите на Понци могат да работят единствено докато има непрекъснат приток на инвеститори. Списъкът на жертвите на Мадоф включва и благотворителната фондация на режисьора Стивън Спилбърг.

Схемата на Мадоф се задейства в началото на 90-те години на миналия век. Тя пропада, когато част от инвеститорите във фонда на Мадоф опитват да изтеглят сумата от 7 млрд. долара, с която обаче той не разполага.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:40 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още