IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Данните за жилищния сектор разколебаха индексите на Wall Street

Единствено Nasdaq Composite успява да се задържи убедително на положителна територия

18:33 | 23.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Данните за жилищния сектор разколебаха индексите на Wall Street

Предпоследната за тази седмица борсова сесия на Wall Street започна с повишения за основните индекси, които за кратко се озоваха на отрицателна територия след лошите данни за продажбите на нови жилища в САЩ през ноември.

Новината, че покупките на нови еднофамилни къщи и апартаменти неочаквано са намалели с 11% на месечна база през ноември разколеба инвеститорите. Те са важен ориентир за състоянието на най-голямата икономика на света.

Анализаторите очакваха ръст на продажбите на нови жилища от близо 3 на сто спрямо октомври, когато те стигнаха най-високото си ниво за последната година, което бе обнадеждаващ знак за състоянието на пазара на имоти в САЩ.

Преди началото на сесия стана ясно, че приходите на американските потребители са нараснали с най-бързото си темпо за последните шест месеца през ноември. Те се увеличават с 0,4% спрямо октомври, когато отчетоха ръст от 0,3%.

Личните разходи на потребителите също са се увеличили за втори пореден месец през ноември, като нарастват с 0,5% спрямо октомври. Икономистите обаче очакваха по-голямо увеличение на личните разходи от 0,7% на месечна база.

Индексът на 30 компании с най-голяма капитализация Dow Jones IA се понижава с 0,1% до 10 458,9 пункта два часа след началото на търговията. Широкият S&P 500 също остава почти без промяна, като нараства с 0,1% до 1 118,9 пункта.

Единствено индексът, който обединява всички компании на борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, успява да се задържи през цялото време на положителна територия, като добавя 0,4% към стойността си до 2 262,46 пункта.

Поредицата от разочароващи икономически данни от днес показа още, че стойността на индекса на потребителското доверие на Мичиганския университет за декември се е повишила по-малко от очакваното с 5,1 пункта до 72,5 пункта.

Петролът с доставка през февруари поскъпва силно с 2,7% до 76,40 долара за барел на Нюйоркската петролна борса. Златото поскъпва с 0,8% до 1 092,65 долара за тройунция, но цената му остава под 1 100 долара от началото на тази седмица.

Доходността на десетгодишните американски държавни облигации остава без промяна на ниво от 3,72%.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още