IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Определиха шефа на Apple за най-ефективен топ-мениджър на годината

На второ място е „класиран“ ръководителят на Samsung Electronics, а на трето - генералният директор на Газпром

15:49 | 22.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Определиха шефа на Apple за най-ефективен топ-мениджър на годината

Шефът на Apple Стив Джобс беше определен за най-ефективен топ-мениджър на годината в класация на списание Harvard Business Review. На второ място е класиран бившият изпълнителен директор на Samsung Electronics Юн Джон-Йонг.

Трето място в класацията на елитните мениджъри изданието отрежда на генералния директор на Газпром Алексей Милер.

В първата десетка на най-ефективните топ-мениджъри влизат още председателят на Съвета на директорите на Cisco Systems Джон Чембърс и най-богатият човек в Индия и ръководител на компанията Reliance Industries Мукеш Амбани.

Като едни от най-ефективните мениджъри в света се определят и основателят на интернет-магазина Amazon Джеф Безос, бившият изпълнителен директор и президент на онлайн аукциона eBay Маргарет Уитмън и генералният директор на Google Ерик Шмид.

Изданието е съставило класацията, анализирайки финансовата ефективност на 2000 ръководители на големи компании от 33 страни в света. Средната възраст на висшите топ-мениджъри от списъка е 52 години. Делът на дамите топ-мениджъри от тази класация е само 1,5%.

Наскоро номер едно в това подреждане Стив Джобс получи отличие и от списание Fortune, според което той е най-добрият главен изпълнителен директор на последното десетилетие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:11 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още