IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола с нов спад

Силният долар и твърдата позиция за запазване на производството на ОПЕК натиснаха котировките

08:48 | 22.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола с нов спад

Цената на петрола регистрира движение в тесен диапазон през последното денонощие. В рамките на вчерашната търговска сесия котировките на черното злато отстъпиха, но постепенно пазарните настроения се стабилизираха, което доведе до минимално поскъпване на суровината.

Вчера на борсата в Ню Йорк изтече срокът за търговия с петролни контракти с доставка през януари. За тях сесията завърши със спад от 1,2 на сто до 72,47 долара за барел. Февруарските фючърси пък приключиха търговията на ниво 73,72 долара за барел.

Повод за това даде основно поскъпването на американския долар вчера. Зелените пари напредват спрямо еврото в очакване на силни икономически данни от САЩ тази седмица. Вчера доларовият индекс се повиши с близо половин процент до 78,07 пункта, а тази сутрин той отстъпва минимално.

Доларовият индекс следи движението на американския долар спрямо валутите на основните шест търговски партньора на САЩ.

Върху пазарните настроения се отрази и съобщението на ОПЕК, че производството на петрол от организацията няма да бъде променяно. Това кара мнозина да очакват спад в цената на черното злато заради бавното възстановяване на икономиката, пише Market Watch.

Тази сутрин петролът се стабилизира, като разпродажбите бяха прекратени. В резултат на това контрактите с доставка през февруари поскъпват с минималните 6 цента до 73,78 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:52 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още