IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

S&P повиши перспективата по рейтинга на Русия

В случай че няма рязко падане на цените на петрола под 60 долара за барел, S&P очаква Русия да има бюджетен излишък за 2012

18:45 | 21.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
S&P повиши перспективата по рейтинга на Русия

Международната рейтингова агенция S&P преразгледа и повиши перспективата по националния рейтинг на Русия от „негативна“ на „стабилна“, съобщи Итар-Тасс по официална информацията от S&P.

"По наши оценки бюджетните показатели, а също и показателите за баланса на активите и задълженията постепенно ще се подобряват в резултат на стабилизирането на условията за търговия в Руската Федерация и възобновилата се подкрепа на ръководството на страната за понижаване на бюджетния дефицит през близките години", се казва в становището на агенцията.

S&P очаква, че предвижданият първоначално бюджетен дефицит за 2009 г. от 8,3% от брутния вътрешен продукт (БВП) ще бъде съкратен поне с 1-2 процентни пункта.

Освен това прогнозните показатели за бюджетния дефицит за 2010 г. и 2011 г., съответно 7,5% и 4,3% от БВП, които се основават на консервативния сценарий за цените на петрола (средно 59 долара за барел), също, по всяка вероятност, ще бъдат подобрени с няколко процентни пункта.

В случай че няма рязко падане на цените на петрола под 60 долара за барел, S&P очаква държавният бюджет на Русия в края на 2012 г. да бъде с излишък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още