IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът поскъпва с над 4% от началото на седмицата

От началото на тази година петролните фючърси са поскъпнали с 64%, след като през изминалата поевтиняха с 54 на сто

09:26 | 18.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът поскъпва с над 4% от началото на седмицата

Петролът поскъпва по време на електронната търговия в Азия днес и е на път да отбележи най-силния си седмичен ръст от средата на октомври досега. Цената на петролните фючърси на борсата в Ню Йорк се е повишила с 4,4% в сравнение с миналия петък, което се дължи отчасти на оптимизма, който Федералният резерв успя да вдъхне със своя последен икономически доклад от тази седмица.

Американският лек суров петрол с доставка през януари поскъпва с 0,3% до 72,89 долара за барел по време на електронната търговия на борсата в Ню Йорк днес. Цената на петролните фючърси се понижи с 1% до 72,65 долара за барел по време на вчерашната търговия.

Щатският долар поскъпна до 1,4338 долара за евро по време на вчерашната валутна сесия, а към 9:20 ч. българско време двойката EUR/USD се котира при ниво от 1,4350 долара за евро.

От началото на тази година петролните фючърси са поскъпнали с 64%, след като през изминалата година поевтиняха с 54 на сто.

Данните на Министерството на енергетиката в САЩ от тази седмица показаха, че запасите от суров петрол на страната са намалели за втора поредна седмица и са паднали до най-ниското си ниво от началото на януари, предаде Bloomberg.

Петролът сорт брент поскъпва с 13 цента до 73,50 долара за барел в часовете на електронната търговия на борсата в Лондон. Януарските петролни фючърси се търгуваха вчера с понижение на цената от 92 цента до 73,37 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:10 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още