IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британски брокер ще мести служители в чужбина заради данъка върху бонусите

Съобщението на фирмата увеличи опасенията, че данъкът може да доведе до масова емиграция на финансови служители

10:19 | 15.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Британски брокер ще мести служители в чужбина заради данъка върху бонусите

Британската брокерска компания Tullett Prebon ще помага на служителите си, които искат да избегнат новия данък върху бонусите в страната, да се местят в чужбина. Съобщението на фирмата увеличи опасенията, че данъкът може да доведе до масова емиграция на финансови служители, предаде Ройтерс.

Tullett действа като посредник в търговията с деривати между инвестиционните банки и е втората по големина компания в света в тази ниша. Фирмата е първият голям играч в Лондонското сити, който открито заявява, че обмисля преместването на служителите си в чужбина заради новия данък.

„Бордът прецени, че е в интерес на акционерите да отговори на молбите на служители за преместване от Великобритания, и ще търси начини да улесни, в случаите когато е възможно и подходящо, преместване в други офиси на компанията по света“, е заявил говорител на Tullett.

Той е отказал да коментира новината на Sky News, че Tullett обмисля и преместване на главния си офис извън страната.

Миналата седмица британският финансов министър Алистър Дарлинг обяви налагането на еднократен данък от 50 на сто върху бонусите над определена сума в банковия сектор, предизвиквайки недоволство в сектора и опасения, че Лондон може да загуби привлекателността си пред други финансови центрове.

Tullett има около 700 брокера в Лондон и офиси в 21 страни освен Великобритания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още