IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бъфет: Направих доста грешки, но не сторих нищо наистина глупаво

Милиардерът съжалява, че не е изчакал дъното на пазара през март, но е доволен от цялостното си поведение в кризата

16:34 | 14.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Бъфет: Направих доста грешки, но не сторих нищо наистина глупаво

Гледайки назад към представянето си по време на глобалната финансова криза през последните две години, Уорън Бъфет заявява, че не е направил „най-умните неща“, но и че не са допуснати „наистина глупави“ действия.

В интервю за Wall Street Journal Бъфет признава, че е можел да има и по-добро инвестиционно поведение по време на кризата, ако е изчакал пазарът да достигне дъното си през март. Въпреки това обаче той е доволен от придобиването на акции от капитала на Goldman Sachs и General Electric през септември и октомври миналата година.

„Направих много грешки. Не максимизирах предложените ми от хаоса възможности. В крайна сметка обаче се справих добре“, посочва милиардерът.

Причината за неговото задоволство е това, че той е избегнал редица сделки, които е можело да се окажат катастрофални. Освен това въздържането от тези сделки му е оставило възможност да извърши най-голямата си сделка досега – придобиването на железопътния оператор Burlington Northern Santa Fe за 26 млрд. долара.

В интервюто си Бъфет посочва, че е отказал потенциални сделки с акции на Lehman Brothers, Bear Stearns и AIG.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още